Založ si blog

Najväčšie katastrofy Slovenska

Slovensko v novodobej histórii  postihlo  niekoľko  veľkých  nešťastí  a veľkých  katastrof  či už prírodných alebo spôsobených  ľuďmi. Uvádzam stručný prehľad od roku 1945.

Rok 1945  – zánik Slovenského štátu porážkou totalitného režimu  –  opätovné začlenenie Slovenska do  Československa.

Rok 1948 –  Vitezny Únor – import českej komunistickej ideológie na Slovensko. Pre Slovensko najväčšia katastrofa v dejinách , nástup absolútnej totality ,riadenej Gottwaldom  z pražského centra. Likvidácia slovenskej inteligencie, partizánov, kláštorov, začiatok vykonštruovaných politických procesov. Procesy s takzvanými burzoaznymi  nacionalistami  na čele s Clementisom /popravený/. Mnohí boli popravení, odsúdení na dlhoročné tresty. Procesy s partizánmi  popravený Zingor a  spol. Kolaboranti v KSS ochotne,  v mene komunistickej ideológie , plnili príkazy z Prahy. Tieto politické procesy proti nevinným ľuďom, trvali az do Gottwaldovej smrti v r.1953. Koloniálna politika českého centra trvala, až do roku 1990, kedy vzniká CSFR.

Rok 1968  – krátke obdobie relatívnej  slobody  Dubcekovej  éry,  prerušil vpád vojsk Varšavskej  zmluvy.

Rok 1956 –  pád lavíny v Tatrách 16 mŕtvych

Rok -1965  -povoden na juhu Slovenska, katastrofálne záplavy od Cilistova  až po Komárno, Boli obrovské materiálne škody, bez obetí na životoch

Rok – 1966  pád bulharského lietadla v Malých Karpatoch  – 88  mŕtvych

Rok – 1974  pád lavíny v Tatrách, 12 mŕtvych

Rok – 1976  pád lietadla na Zlatých pieskoch,  76 obetí

Rok – 1978  vykoľajenie električky v Košiciach – 10 obetí

Rok – 1989  pad komunistickej diktatúry v Československu, Demokracia a sloboda.

Rok  –1993  vznik Slovenskej republiky, Slovensko konečne slobodné , demokratické, bez cudzej nadvlády. Nikto však netuší aká katastrofa ho ešte len čaká.. Privatizácia vytvoreného majetku za socializmu,  totálna rozkladacka za Meciara, pokračovala v ešte väčšom  merítku počas vlády Dzurindu.Nastala deštrukcia všetkých odvetví hospodárstva štátu. Priemysel, poľnohospodárstvo, zdravotníctvo školstvo, sociálny systém, bezpečnostné zložky boli na pokraji kolapsu. Nárast kriminality, vznik zločineckých mafiánskych skupín a nárast korupcie na všetkých úrovniach riadenia štátu. Korupciu nezastavili ani Ficove vlády.

Rok -1998  lokálna povodeň v  Jarovniciach s katastrofálnymi následkami , 50 mŕtvych

Rok -2003  havária autobusu v Uhornej, 12 obetí

Rok 2004 veterná  smršť v Tatrách, Totálne zničený les na ploche 13 na, jedna obeť  najväčšia prírodná katastrofa vo Vysokých Tatrách.

Rok  2004.  Vstup Slovenska do EU  a NATO. Slovensko dobrovoľne odovzdalo obranu štátu NATu.  Vstup  do  EÚ  tiež  oslabil zvrchovanosť štátu, vzhľadom na nadradenostou zákonov EÚ nad zákonmi SR.

Rok – 2006  pád vojenského lietadla v Maďarsku, Hejce, 42 obetí

Rok – 2007  výbuch municneho skladu v Novakoch, 8 obetí

Rok – 2008  veľké nešťastie pri havárii autobusu so slovenskými turistami v Chorvátsku,  16 obetí

Rok – 2009  veľké banské nešťastie v Handlovej,, 20 obetí baníkov a zachranarov

Rok  – 2014  prezidentom SR, sa stal Andrej Kiska, skutočná katastrofa pre Slovensko. Kiska nehajil záujmy Slovenska, práve naopak pri cestách v zahraničí sa o Slovensku vyjadroval negatívne. Na podnet doteraz neznámeho statočného občana sa zistilo, že je daňovým podvodníkom a členom zločineckej  organizovej skupiny,  tzv.pozemkovej mafie.

Rok -2019  veľké nešťastie v Hrnciarovciach pri Nitre,  pri zrážke  autobusu s nákladným autom  zahynulo 12 mladých ľudí

Rok  2019  prezidentské voľby, Prezidentom sa stala Zuzana Caputova, podporovaná liberálnym  stranami, nadáciam  financované  neznámymi zahraničnými zdrojmi a výraznými českými protislovenskymi živlami /Zantovsky, Vondra/. Zatiaľ je to malé nešťastie pre Slovensko, ale už pomaly  odkrýva  svoju tvár..

Rok  2020  parlamentné voľby SR,  víťaz volieb Olano, predseda vlády SR Igor Matovič. Neočakávaný výsledok volieb. „Zvláštne“  osobné a charakterové vlastnosti Igora  Matoviča, ako aj odborná nespôsobilost  niektorých členov vlády, napr. Sulika, Grohlicha,  Remisovej Krajniaka a ďalší, signalizujú, obrovskú katastrofu pre občanov Slovenska. Nasvedčujú tomu hneď prvé kroky vlády, poznamenane obrovským chaosom pri riešení pandémia, sprevádzané často protichodnými rozhodnutiami, nerozhodnostou a nespolupracou jednotlivých rezortov.

Treba len dúfať,  že to nebude cunami ako pred rokmi v Ázii.

 

 

 

Inkubátor korony.

14.09.2020

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava, vzhľadom na rastúci počet identifikovaných občanov koronavirusom, sprísňuje opatrenia vo všetkých mestských častiach. Preto je nepochopiteľné, že primátor Vallo, ale hlavne generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislavy, k tejto otázke pristupujú laxne, až ignorantsky. Pritom Vallo ako aj generálny riaditeľ majú [...]

Chcem byť Generálnym prokurátorom.

11.05.2020

Napadlo má, že by som sa mohol stať generálnym prokurátorom Slovenskej republiky. Pozrel som sa do zrkadielka,ale zrkadielka bolo ticho. Nič nehovorilo, ani nemuklo. Tak som sa začal sebakriticky hodnotiť,podľa možnosti, čo najobjektívnejšie, čo je však tiež relatívne, pretože sám sa nikto nedokáže dostatočne objektívne zhodnotiť. K rozhodnutium stat sa [...]

Upozornenie Caputovej

01.05.2020

Dovolil, by som si upozornit p.Caputovu, ze dna 8.majja bude statny sviatok Slovenskej republiky. Tento statny sviatok bol uzakoneny NR SR, ako vitazstvo nad fasizmom v Europe. Za CSSR bol oslavovany aj ako Den oslobodenia Sovietskou armadou od fasizmu Urcite sa o tom vyucovalo na zakladnych skolach aj pred [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 170180x
Priemerná čítanosť článkov: 6303x

Autor blogu

Kategórie