Založ si blog

Inkubátor korony.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava, vzhľadom na rastúci počet identifikovaných občanov  koronavirusom,  sprísňuje opatrenia vo všetkých mestských častiach. Preto je nepochopiteľné, že primátor Vallo, ale hlavne generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislavy, k tejto otázke pristupujú laxne, až ignorantsky. Pritom Vallo ako aj generálny riaditeľ majú celý rad rôznych viceprimátorov, námestníkov, poradcov a kadejakých komisií.

Bol som preto v šoku, čo som zažil v autobuse číslo X5 dňa 8.9 cca 15.hod. Cestoval som od tunela smerom do Karlovej vsi. Ledva som dostal do autobusu. Doslova všetci cestujúci stáli na jednej nohe. Všetci mali ruska, dýchali si vzájomne do tváre z každej strany, pritom bola horúčava, klímu nebolo vôbec cítiť. Cesta trvala cca 20 minút, vzhľadom na prebiehajúce rekonštrukčné práce. Tá istá situácia sa opakovala  aj dňa 10.9.  Tie preplnené autobusy možno prirovnať k inkubátorom na množenie koronaviru.

Minister zdravotníctva, krízový štáb, prijímajú sprísnené opatrenia na zabránenie šírenia korony na športových a kultúrnych podujatiach, v reštauračných zariadeniach, nemocniciach a pod.

Preto je pre mňa nepochopiteľné, že vedenie mesta a vedenie DPB , týmto vlastne podporujú šírenia pandémie. Možno by stačilo zahustiť intervaly autobusov. O tejto situácii zrejme zo zodpovedných ani nevie.

Najväčšie katastrofy Slovenska

14.05.2020

Slovensko v novodobej histórii postihlo niekoľko veľkých nešťastí a veľkých katastrof či už prírodných alebo spôsobených ľuďmi. Uvádzam stručný prehľad od roku 1945. Rok 1945 – zánik Slovenského štátu porážkou totalitného režimu – opätovné začlenenie Slovenska do Československa. Rok 1948 – Vitezny Únor – import [...]

Chcem byť Generálnym prokurátorom.

11.05.2020

Napadlo má, že by som sa mohol stať generálnym prokurátorom Slovenskej republiky. Pozrel som sa do zrkadielka,ale zrkadielka bolo ticho. Nič nehovorilo, ani nemuklo. Tak som sa začal sebakriticky hodnotiť,podľa možnosti, čo najobjektívnejšie, čo je však tiež relatívne, pretože sám sa nikto nedokáže dostatočne objektívne zhodnotiť. K rozhodnutium stat sa [...]

Upozornenie Caputovej

01.05.2020

Dovolil, by som si upozornit p.Caputovu, ze dna 8.majja bude statny sviatok Slovenskej republiky. Tento statny sviatok bol uzakoneny NR SR, ako vitazstvo nad fasizmom v Europe. Za CSSR bol oslavovany aj ako Den oslobodenia Sovietskou armadou od fasizmu Urcite sa o tom vyucovalo na zakladnych skolach aj pred [...]

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Prezidentka povýšila a vymenovala troch generálov. Čaputová vyzdvihla ich pôsobenie v štruktúrach NATO

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Vít Rakušan

Rakušan: Migračný pakt nie je skvelý, ale nové pravidlá sú potrebné. Podľa Babiša klame

18.04.2024 15:12

Podľa Rakušana kým budú v ČR budú ukrajinskí utečenci, Česko bude mať v solidárnom systéme výnimku.

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 170080x
Priemerná čítanosť článkov: 6299x

Autor blogu

Kategórie