Založ si blog

Potravinova bezpecnost statu.

Tridsat  rokov  budovania kapitalizmu  znamenalo  aj tridsat  rokov  systematickej  likvidacie   slovenskeho  polnohospodarstva.  Socialisticka  velkovyroba bola zmenou vlastnickych  vztahov  v polnohospodarstve, prichodom  zahranicnych  obchodnych  retaztov postupne  utlmovana,  az  dosiahla  kriticky najnizsiu  uroven  produkcie potravin  a potravinarskych  vyrobkov. Slovensko na konci devatdesiatych  rokoch  bolo na 93 percent  sebestacne v  produkcii  potravin. Dnes uroven  produkcie potravin  sotva dosahuje  uroven  45 percent!!!   Navyse  na dedinach  sa prestali  chovat  osipane, hovadzi  dobytok,  prestava  sa chovat  hydina,  ovce. Je  to  vplyv ekonomickych  vztahov,  vyroba  obchod  rentabilita. Obchodne  retazce  dovazaju lacnejsie  polnohospodarske  prebytky  zo  zapadnych statov EU. Dnes  mame  moznost  kupit  bravcovinu  z Holandska, Belgicka, Spanielska,  Nemecka, Ceska. Len slovenskeho  masa  je ako  safranu.  Toto  je  len  velmi strucny  popis  stavu  slovenskeho  polnohospodarstva.  Domievam sa,  ze dnes by  ani  nemohlo  vypuknut   SNP,  ved  by povstalci  za styri  dni  pomreli  od hladu.

Dnes  nam na dvere klope  koronavirus .Jednotlive  staty postupne  hermeticky  uzatvaraju hranice  Dokedy  bude  tato  situacia  trvat , dnes   nikto  nevie  odhadnut. Zatial, pokial  viem,  sa  otazkou  zabezpecenia potravin  pocas  tejto mimoriadnej  situacie nezaoberal  ani  krizovy  stab.

Nasledujuce  vlady  budu  musiet   do polnohospodarstva  naliat  miliardy, aby  sme  boli  v potravinach   sebestacny .

 

ALEBO  BUDEME   HLADOVAT  ???

Inkubátor korony.

14.09.2020

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava, vzhľadom na rastúci počet identifikovaných občanov koronavirusom, sprísňuje opatrenia vo všetkých mestských častiach. Preto je nepochopiteľné, že primátor Vallo, ale hlavne generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislavy, k tejto otázke pristupujú laxne, až ignorantsky. Pritom Vallo ako aj generálny riaditeľ majú [...]

Najväčšie katastrofy Slovenska

14.05.2020

Slovensko v novodobej histórii postihlo niekoľko veľkých nešťastí a veľkých katastrof či už prírodných alebo spôsobených ľuďmi. Uvádzam stručný prehľad od roku 1945. Rok 1945 – zánik Slovenského štátu porážkou totalitného režimu – opätovné začlenenie Slovenska do Československa. Rok 1948 – Vitezny Únor – import [...]

Chcem byť Generálnym prokurátorom.

11.05.2020

Napadlo má, že by som sa mohol stať generálnym prokurátorom Slovenskej republiky. Pozrel som sa do zrkadielka,ale zrkadielka bolo ticho. Nič nehovorilo, ani nemuklo. Tak som sa začal sebakriticky hodnotiť,podľa možnosti, čo najobjektívnejšie, čo je však tiež relatívne, pretože sám sa nikto nedokáže dostatočne objektívne zhodnotiť. K rozhodnutium stat sa [...]

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 170238x
Priemerná čítanosť článkov: 6305x

Autor blogu

Kategórie