Založ si blog

Trinasty dochodok

Konecne  bol  v Parlamente  schvaleny  trinasty  dochodok. Neskoro,  ale  predsa. Mal  byt  schvaleny  uz pred  dvadsiatimi rokmi  Preco   az  na poslednej schodzi  parlamentu,  ked  Ficova  vlada  mala  na to styri  roky ?   A preco  vtedajsia  opozicia  bola  proti  tymto  dochodkom ?  Moralnou  povinnostou  kazdeho  poslanca bolo  hlasovat  za  prijatie  tohoto  zakona. Vrcholom  vsetkeho  bolo  saskovanie  retardovaneho  Beblaveho  s narkomanom  Poliacikom  v  parlamente. Takato  neucta k starym a chorym  ludom, invalidom,  dusevne postihnutym,  ktori nemaju  ziadnu moznost privyrobit  si k nizkemu  dochodku,  hovori  o dusevnej  ubohosti  tychto  poslancov.  Prezidentka  zakon  napokon  podpisala,  ale  poslala  ho  na Ustavny  sud,  aby  preskumal  zakonnost  zrychleneho schvalovacieho  konania, pretoze  ma  pochybnosti,  ci  to  bolo  v sulade  s Ustavou. Ako  absolventka  prava,  by  mala vediet,  ze  postup  parlamentu  bol v sulade  s Ustavou  a nebol poruseny  ziadny  ustavny  zakon.

Vacsina starsich  dochodcov   su  „budovatelmi  socializmu „.ktori  vytvorili  a  zanechali  obrovsky  majetok,  ktory  isiel  do privatizacie. Nechcem  tu  pisat  o tejto  megarozkadacky,  ale  vynosy   z privatizacie  mali  ist  do  socialnej  poistovne  a  nie  do statneho  rozpoctu,  kde  sa aj tieto  peniaze akosi rozplynuli. Ti  co  sa o tento  majetok  zasluzili,  maju  dnes  podpriemerne  dochodky.  Okradal ich  socializmus  na mzdach teraz  ich  okrada kapitalizmus,  alebo  co  to vlastne  je,  na dochodkoch. Preto postup parlamentu  pri  schvalovani  trinasteho  dochodku  v zrychlenom  konani  bol  spravny.

Teraz Slovensko  zasiahol  korona  virus, nastava  kriza,  pokles  vyroby  atd.  Nas  super ekonom  Sulik  uz  ma  asi  50 opatreni  na rieseni  tejto  krizy. Jednym  z opatreni  je aj  to,  ze trinasty  dochodok  sa vyplacat  nebude. Ako  to  Sulik  moze  vediet,  ak  este  Ustavny  sud nerozhodol ?  AK  tomu  dobre  rozumiem, tak  zase  dochodcov  ide  okradnut  S u l I k,,  najchudobnejsiu  vrstvu  obyvatelstva ,Zoberie  im  rovno  cely  dochodok  na  kompenzaciu  strat  oligarchov. Kedze  jedna vrstva  obyvatelstva  ma prispiet  na kompenzaciu  strat  celym  svojim  mesacnym prijmom,  tak preco  by  nemali  prispiet  aj ostatne  vrstvy . Preto navrhujem nasledovne  opatrenia  na zmiernenie  strat  sposobenych  pandemiou :

a/  nevyplatit  vsetkym ustavnym  cinitelom  mzdu   vratane  prezidentky,  sudcov  Ustavneho  sudu,  poslancov NR SR,  ministrov  Vlady  SR, statnych  tajomnikov, po  dobu  minimalne  jedneho  mesiaca 

b/ starostom , primatorom  miest a obci, predsedom  VUC  znizit platy  o 50 percent  minimalne  na jeden mesiac

c/ Zaviest milionarsku  dan  na nehntelnosti,  luxusne  vily,  byty , auta,  jachty 

d/ vytvorit  fond  pre  oligarchov  podla  zoznamu Matovica  a Sulika  /ja  ich  nepoznam / s prispevkom  minimalne 5  mil.  Eur. 

e/ vytvorit  specialny  charitativny  ucet, kde by mohli  prispiet  sucasni  vladny  oligarchovia: napr. :Matovic  10  mil  Eur. Kollar  15 mil,  Sulik.  5 mil.     Kiska  20  mil.Eur. 

 

Tento  navrh  je ovela  transparentnejsi  ako ten Sulikov.  Nemyslite?                                                

Inkubátor korony.

14.09.2020

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava, vzhľadom na rastúci počet identifikovaných občanov koronavirusom, sprísňuje opatrenia vo všetkých mestských častiach. Preto je nepochopiteľné, že primátor Vallo, ale hlavne generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislavy, k tejto otázke pristupujú laxne, až ignorantsky. Pritom Vallo ako aj generálny riaditeľ majú [...]

Najväčšie katastrofy Slovenska

14.05.2020

Slovensko v novodobej histórii postihlo niekoľko veľkých nešťastí a veľkých katastrof či už prírodných alebo spôsobených ľuďmi. Uvádzam stručný prehľad od roku 1945. Rok 1945 – zánik Slovenského štátu porážkou totalitného režimu – opätovné začlenenie Slovenska do Československa. Rok 1948 – Vitezny Únor – import [...]

Chcem byť Generálnym prokurátorom.

11.05.2020

Napadlo má, že by som sa mohol stať generálnym prokurátorom Slovenskej republiky. Pozrel som sa do zrkadielka,ale zrkadielka bolo ticho. Nič nehovorilo, ani nemuklo. Tak som sa začal sebakriticky hodnotiť,podľa možnosti, čo najobjektívnejšie, čo je však tiež relatívne, pretože sám sa nikto nedokáže dostatočne objektívne zhodnotiť. K rozhodnutium stat sa [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 169873x
Priemerná čítanosť článkov: 6292x

Autor blogu

Kategórie